A kamarát nagyon nehéz meggyőzni

Sajnos igen sajátságosan értelmezik a jogot. A jogalkotók lustaságból(szerintem igen elhibázottan) a kamarák kezébe adták keretszabályok meghatározását, akik így felhatalmazva érzik magukat más, jogszabályi (félre)értelmezésre.
De, rátérve a lényegre, azért lehet, mert nem tilos. Ez most viccesen hangzik, de ez így van. A magyar jogban mindent lehet, amit jogszabály konkrétan vagy általánosan nem tilt. Szervezet pedig (mint a Kamara, aki elvben érdekvédelmi szervezet) azt tílthat illetve szabályozhat, amire őt jogszabály felhatalmazza. Mivel egyetlen jogszabályban sincs tíltva, hogy FEMŰ más munkát is végezzen (kivéve a műszaki ellenőrit, 191/2009. Korm. r.) és a Kamarát nem jogosítja fel egyetlen jogszabály sem, hogy a FEMŰ tevékenységét korlátozza, így szabad.
Most már csak az a kérdés, hogy a másik tevékenységre van-e valami ilyen jellegű tíltás.
A logikai indoklás pedig az, hogy a FEMŰ és gondolom egy biztonsági felülvizsgáló is, felelősséget vállal arra, hogy megfelel a rendszer. Ha pedig valaki 2x vállal felelősséget valamire, az nem összeférhetetlen.
Na, ez az az indoklás, amit igen nehéz lesz a Kamara torkán lenyomni.
Én azt szoktam vitás esetben, hogy úgy csinálom ahogy gondolom és a másik oldal (építéshatóság, nálad meg a kamar) utasítsa vissza
jogszabályra hivatkozással.